top of page
Karimali-2480.jpg
Karimali-4162.jpg

Γευσιγνωσία

Οι γευσιγνωσίες περιλαμβάνουν, περίπατο στον αμπελώνα του κτήματος και παρουσίαση των τοπικών ποικιλιών αμπέλου που καλλιεργούνται, ξενάγηση στο οινοποιείο του κτήματος και παρουσίαση του τρόπου παραγωγής και παλαίωσης του κρασιού καθώς και γευστική δοκιμή όλης της γκάμας των κρασιών με την συνοδεία τοπικών εδεσμάτων. Επίσης γίνεται παρουσίαση του παραδοσιακού τρόπου παραγωγής κρασιού στην Ικαρία με την ξενάγηση στο παραδοσιακό πατητήρι και στο παλιό πυθοστάσιο που βρίσκονται και συντηρούνται μέσα στο κτήμα. Προσφέρονται γνώσεις για την ιστορία και τον τρόπο παραγωγής του αρχαίου Πράμνιου Οίνου της Ικαρίας και για την ιστορικότητα του κτήματος στην παραγωγή κρασιού. Στο κτήμα επίσης συντηρούνται αντίκες παραγωγής κρασιού, πυθάρια αποθήκευσης οίνου και γεωργικά εργαλεία για αμπελουργικές εργασίες που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοι της οικογενείας. Οι ξεναγήσεις και οι παρουσιάσεις διεξάγονται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα προσφέροντας ένα ταξίδι στο όμορφο κόσμο της γεύσης και στον αρχαίο κόσμο παραγωγής του Πράμνιου οίνου.

Κατά την γευσιγνωσία παρέχονται γνώσεις για τις μεθόδους παραγωγής των κρασιών, για τις τοπικές ποικιλίες αμπελιών από τις οποίες αποτελούνται, για το πώς συνδυάζονται διαφορετικά είδη κρασιών με τα γεύματα, για την τεχνική της οργανοληπτικής δοκιμασίας κρασιών και το ειδικό λεξιλόγιο της, για το χρώμα, το άρωμα και την γεύση- επίγευση των κρασιών, για τις βασικές κατηγορίες κρασιών και τους οίνους Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.

Η γευσιγνωσία γίνεται με συνοδευτικά από προϊόντα που προέρχονται 100% από το κτήμα (προζυμένιο ψωμί, κατσικίσιο τυρί, λαχανικά, ελιές κ.α).

Διάρκεια: 2 ώρες

bottom of page